Pravno obvestilo

 Izključitev odgovornosti

Spletna stran je vzdrževana z največjo mero skrbnosti in skuša zagotoviti najbolj točno in ažurno vsebino, vendar ne prevzemam nobenih garancij o njeni točnosti in ažurnosti. Vsebine lahko kadarkoli spreminjam brez predhodnega obvestila uporabnikov in ne odgovarjam za posledice povzročenih sprememb. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Spletna stran nudi tudi povezave na vrsto drugih spletnih strani in storitev, pri čemer pa ne odgovarjam za njihove splošne pogoje uporabe ali način, s katerim upravljajo s podatki o uporabnikih. Pozivam vas, da na teh spletnih straneh vedno preverite njihove splošne pogoje uporabe. Prav tako ne sprejemam odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in nedostopnosti spletne strani.

Varovanje podatkov

Vsi podatki, ki jih boste uporabniki posredovali preko spletne strani ali na kakšen koli drug način, bodo uporabljeni zgolj v namen, za katerega so posredovani ter zbrani v skladu z veljavno zakonodajo in ne bodo posredovani nobeni tretji osebi ali kako drugače zlorabljeni.

Piškotki

Ta stran, kot mnoge druge, uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki.

Če uporabljate to spletno stran, soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem obvestilom. Če ne soglašate z uporabo piškotkov, jih onemogočite v skladu z navedenimi navodili.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo strežnik shrani na vašem računalniku. V piškotku so shranjene različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete.

Piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, kot so: prijave v sistem, košarice v spletnih trgovinah, prikaz različnih vsebin na spletni strani (video, zemljevid, …), vodenje statistike obiska, podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani

1. Obvezni piškotki
Obvezni piškotki, so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji in uredniki strani) in lažje komentiranje objav.

FUNKCIJA IME PIŠKOTKA OPIS
WordPress Login wordpress_[hash]
wordpress_logged_in_[hash]
wordpress_test_[hash]
wordpress_test_cookie
WordPress je sistem za urejanje vsebine (CMS), ki poganja to stran. Ob prijavi v sistem se ustvarijo piškotki za seje prijavljenih uporabnikov. Piškotki so nujnu za ustrezno delovanje sistema. Vaši podatki so anonimni.
WordPress Admin UI wp-settings-[UID]
wp-settings-{time}-[UID]
WordPress za nastavitev pogleda in sprememb na uporabniškem vmesniku uporablja piškotka. Vaši podatki so anonimni.
Različni vtičniki * Ob uporabi različnih vtičnikov/orodij, se vam lahko zapišejo različni piškotki, ki shranjujejo podatke o vaši interakciji z njimi. Primer takšne uporabe je anketa na strani.

 

2. Statistika obiska
Upravljalci spletnega mesta za izboljšavo spletnega mesta in vsebin potrebujemo statistične podatke, kot so najbolj brane vsebine, viri dostopa do strani in število obiskovalcev. Na podlagi the piškotkov pridobivamo povratne informacije na podlagi katerih izboljšujemo spletno mesto.

FUNKCIJA PIŠKOTKA IME PIŠKOTKA OPIS
PIWIK _pk_ref*
_pk_cvar*
_pk_id*
_pk_ses*
Spletna stran uporablja Piwik, ki nam omogoča analizo prometa na naši spletni strani. (Več informacij o podatkih, ki jih zbira Piwik je na voljo tukaj).

 

3. Piškotki socialnih omrežji
Različna družbena omrežja za svoje pravilno delovanje vtičnikov potrebujejo piškotke. Družbena omrežja, ki uporabljajo piškotke so: Facebook, Twitter, Linked-in, YouTube, Vimeo, … Največ podatkov o uporabnikih beležijo piškotki družbenih omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+, … in tako najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na tej spletni strani piškotkov družbenih omrežji ne nalagamo avtomatsko. Piškotki se naložijo le ob izrecnem zahtevku obiskovalca s klikom na gumb posameznega družbenega omrežja. Nad piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljavci spletnega mesta nimamo vpliva. Nalaganju piškotkov se lahko izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate.

Kako lahko piškotke v celoti izklopimo?

Spletni brskalniki v večini samodejno sprejmejo piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke tudi izklopimo. Nastavitve za posamezne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah:

Ob izklopu piškotkov, spletna stran ne bo delovala optimalno in nekatere funkcionalnosti so lahko onemogočene. Brskalnik bo tudi po izklopu vseh piškotkov pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani www.aboutcookies.org.